Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange har læsevanskeligheder?

Man ved ikke præcist, hvor mange ordblinde der er i Danmark. Men man regner med, at omkring 7-8 % (knapt 400.000) af den danske befolkning er ordblinde. Ordblindhed er den mest udbredte indlæringsvanskelighed hos børn. Der sidder i gennemsnit 5 børn i hver klasse der er ordblind eller har læsevanskeligheder.

 

Kan alle lære at læse?

Alle kan lære at læse, men for nogle er vejen bare langt mere vanskelig. Det er et krævende arbejde og der skal læses hver dag.

 

Hvordan lærer man en ordblind at læse?

Uanset om dit barn er ordblind eller i læsevanskeligheder, er det vigtigt at arbejde gentagelser og overindlæring. Derudover er det vigtigt at man altid læser ud fra det niveau som barnet mestrer. For at et barn skal mestre en tekst, og få en god læseoplevelse må der max. Være 5 fejl pr 100 ord.

 

Hvordan hjælper jeg mit barn med at læse?

Du kan hjælpe dit barn ved at læse 30 min hver dag, og altid kun læse på det niveau som barnet mestrer. Derudover får barnet et stort udbytte af højtlæsning, da det er med til at udvikle barnets ordforråd.

 

Har i læsehjælp for børn i sommerferien?

Vi har undervisning i sommerferien.

 

Hvad koster et læsekursus?

Et 30 timers ugekursus koster 7500 kr. og er incl. Materialer, varm mad til frokost hver dag. Ydermere er der evalueringssamtale efter endt kursus.

 

Hvorfor er det vigtigt at lære matematik?

Matematik er en af grundstenene i vores samfund. Ingen kommer udenom de elementære regnefærdigheder. Vi møder matematikken mange gange dagligt i vores hverdag.

 

Hvilke former for læsekurser har i?

Vi tilbyder 30 timers ugekurser. De ligger mandag til fredag fra 9.00 til 15.00 

 

Hvordan hjælper I ordblinde med at læse?

Når man møder et ordblindt barn, ved vi at de har brug for overindlæring og gentagelser. Derudover har vi nogle materialer, der lægger sig op ad det enkelte barns niveau. 

 

Hvad er jeres undervisningsmetoder?

Vi underviser på mange forskellige måder, men vigtigst for os er at man altid tager udgangspunkt i barnets aktuelle niveau. 

 

Hvad er prisen for jeres matematikkurser? 

Vores matematikkurser koster 7500 kroner. Undervisningen er opbygget på samme måde, som vores danskkurser. 

 

Hvordan kan jeg selv opdage at mit barn har læseudfordringer?

Du skal være opmærksom på om dit barn var sent til at snakke, om det havde nogle sproglige udfordringer, om barnet kan lave rim og ramser. Det er vigtigt med højtlæsning hver dag, for at skabe en god og hyggelig læsestund.

 

Har I udelukkende holdundervisning, eller kan mit barn få privatundervisning?

Vi har kun holdundervisning, for det er her, i det intensive at børnene virkelig flytter noget. 

BOOK EN GRATIS OG UFORPLIGTENDE SAMTALE

Send os jeres kontaktdetaljer, så vil vi kontakte jer til en snak omkring dit barns læseudvikling og en læsetest for at blive klogere på jeres behov for hjælp. En læsetest hos os er både gratis og uforpligtende. Skriv til os, – så finder vi en dato, hvor vi kan drøfte mulighederne for et læseløft til dit barn.

“Jeg kan godt - jeg er god nok!”

HADSTEN VED AARHUS
ØSTERBRO I KØBENHAVN

Bavnealle 4D
8370 Hadsten

Aarhusgade 72-74
2100 København Ø